Moeite met zwemles

Een veel gehoorde vraag in de praktijk is: ”Mijn kind heeft moeite om mee te komen met de zwemles en heeft nog steeds geen zwemdiploma behaald. Het plezier in zwemmen neemt af en overwegen zelfs (tijdelijk) te stoppen. Kan Kinderoefentherapie helpen?” JAZEKER!

Kinderoefentherapie is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen. Kinderoefentherapie kan kinderen helpen die achterlopen of problemen ervaren in de motoriek. Dit zou zich kunnen uiten tijdens de zwemles, waardoor zij niet meer goed kunnen meekomen met de zwemles of al (te) lang bezig zijn met de zwemles. Kinderoefentherapie kan deze kinderen ondersteunen, zodat zij daardoor weer beter en met meer plezier kunnen zwemmen.

Het verhaal van Siem..
Siem (6 jaar) volgde circa anderhalf jaar zwemles. De zwemontwikkeling stokte. Het leek wel of Siem zijn arm niet goed naar achter kon bewegen en zodra zijn armen en benen iets anders tegelijk moesten doen, liep hij vast. Het plezier in zwemmen nam daardoor af. In de praktijk ontdekte ik dat de oorzaak van het ”zwemprobleem” veroorzaakt werd door het achterblijven van de motoriek, waardoor dubbeltaken lastig zijn. Gedurende 8 weken ben ik samen met Siem aan de slag gegaan met leuke spellen en speelse oefeningen om daarmee de achterstand in de motoriek op te heffen en om hem te leren spieren op een juiste manier te gebruiken. Dat heeft effect gehad, want hij zwemt alweer enige tijd met plezier, ging bij de zwemles met sprongen vooruit en… recent heeft hij zijn zwemdiploma gehaald!! Ik ben heel erg trots op Siem dat dit is gelukt en binnenkort start hij met zwemlessen voor zijn B-diploma.

Vergoeding
Kinderoefentherapie valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Dit betekent dat de eerste 18 behandelingen in de praktijk automatisch vergoed worden vanuit het basispakket. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Ben jij ook enthousiast geworden door het verhaal van Siem en zou jij ook hulp willen bij het behalen van je zwemdiploma? Maak een afspraak of bel voor meer informatie naar de praktijk.