Het team

Margriet Lautenbach

Mijn naam is Margriet Lautenbach en ik ben een gespecialiseerd Kinderoefentherapeut. Met mijn ervaring kan ik snel inschatten hoe we jouw kind het beste kunnen helpen. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en heb mij daarna verder gespecialiseerd aan de Hogeschool Utrecht.
Naast het behandelen van kinderen, heb ik een extra specialisatie gedaan voor het behandelen van baby’s en peuters. Ik ben gecertificeerd in schedelmeting bij baby’s met een voorkeurshouding en schedelafwijking. Ook heb ik extra specialisaties gedaan op het gebied van slaapoefentherapie en poep- en plasproblemen.

Mijn doel is het ondersteunen van kinderen in de gemeente Kaag & Braassem op het gebied van de motoriek en ze op deze manier verder te helpen met hun ontwikkeling. Het werken met kinderen levert mij heel veel plezier en enthousiasme op. Ik vind het leuk om met spel, creativiteit en fantasie een motorisch probleem op te lossen. Hierdoor beweegt en speelt een kind weer zelfverzekerd en met plezier in het dagelijks leven. De dankbaarheid en blijdschap van een kind is groot en dit geeft veel voldoening.

Het logo van de praktijk is een paarse krokodil met een piratenhoed op. Deze krokodil staat voor fantasie en creativiteit. En past op deze manier bij mijn behandelmethode.

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem is gevestigd in het Hof van Alkemade.

Stella Keereweer

Mijn naam is Stella Keereweer en ik ben 23 jaar oud. Sinds kort woon ik samen met een huisgenoot en twee vissen in Montfoort. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als Oefentherapeut Mensendieck, waarna ik de specialisatie Kinderoefentherapie heb gehaald.

Ik ben op dinsdag en donderdag te vinden in de praktijk en zal ook de lessen peutergym verzorgen. Naast werk ben ik vaak op het korfbalveld te vinden om zelf te sporten, maar ook om training te geven. Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken!

 

 

 

 

Marloes Germs

Ik ben Marloes Germs, werkzaam als Kinderoefentherapeut voor onder andere de praktijk Kinderoefentherapie Kaag en Braassem. Ik ben in 2019 afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens heb ik in juli 2021 de specialisatie tot kinderoefentherapeut succesvol afgerond. Afgelopen tijd heb ik mij nog verder gespecialiseerd in het behandelen van een voorkeursligging en de motorische ontwikkeling bij baby’s, peuters én in het behandelen van slaapproblemen.

Mijn doel is om, gezamenlijk met het kind, op een speelse wijze te werken aan het verbeteren van de motorische ontwikkeling. Door spelenderwijs aan de slag te gaan, blijven de kinderen enthousiast en komen ze onbewust tot leren. Ik vind het belangrijk dat een kind meer vertrouwen krijgt in zichzelf en daardoor met meer plezier gaat bewegen in het dagelijks leven. Plezier maken met kinderen en tegelijkertijd aan de behandeldoelen werken is een werkwijze die ik nastreef.