Wie ben ik?

Mimg_4249ijn naam is Margriet Lautenbach en ik ben in juli 2014 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Dit is een vierjarige HBO opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd als Kinderoefentherapeut (post-HBO) en heb daarbij nog een extra specialisatie gedaan voor het behandelen van baby’s en peuters. Ook ben ik gecertificeerd in schedelmeting bij baby’s met een voorkeurshouding en schedelafwijking.

De opleiding Kinderoefentherapie heb ik gecombineerd met het werken in de praktijk als kinderoefentherapeut in Amsterdam IJburg, waar ik drie jaar werkervaring heb opgedaan.

Tijdens de opleiding oefentherapie Mensendieck kwam ik er al snel achter dat werken met kinderen mij heel veel plezier en enthousiasme oplevert. Ik vind het leuk om met spel, creativiteit en fantasie een motorisch probleem op te lossen. Hierdoor beweegt en speelt een kind weer zelfverzekerd en met plezier in het dagelijks leven. De dankbaarheid en blijdschap van een kind is groot en dit geeft veel voldoening.

Na twee jaar werkervaring zag ik een uitdaging in het starten van een eigen praktijk. Mijn doel is het ondersteunen van kinderen in de gemeente Kaag & Braassem op het gebied van de motoriek en ze op deze manier verder te helpen met hun ontwikkeling.

Het logo van de praktijk is een paarse krokodil met een piratenhoed op. Deze krokodil staat voor fantasie en creativiteit. En past op deze manier bij mijn behandelmethode.

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem is gevestigd in het Hof van Alkemade.