De samenwerking tussen KOTKB & Sportbedrijf Kaag en Braassem

Wij zijn erg blij met de fijne samenwerking die wij hebben met de zwemonderwijzers van de Tweesprong. Wanneer een kind komt voor het verbeteren van de zwemvaardigheid, hebben we goed contact met elkaar. Hierdoor oefenen de kinderen het geleerde niet alleen thuis, maar passen de zwemonderwijzers dit ook direct toe tijdens de zwemles.

Een vraag die we stelden aan Monique, de zwemcoördinator van de zwemlessen:

Hoe gaat de samenwerking met KOTKB in zijn werk?

“Wanneer wij tijdens het zwemlestraject bij een kind merken dat het moeite heeft om een bepaald onderdeel aan te leren of te automatiseren, attenderen we ouders op onze samenwerking met KOTKB. Wanneer nodig komt de therapeut ook met de zwemles meekijken en heeft de therapeut overleg met de zweminstructeur. Met elkaar ouder, therapeut en zweminstructeur bepalen we welk traject en welke oefeningen voor het kind het beste zal passen om de voortgang weer zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Moeite met zwemmen

Wanneer zwemmen moeite kost, of de zwemles wel heel lang duurt, is dit wellicht te verklaren door de motoriek. Zwemmen is namelijk een hele complexe motorische vaardigheid, waarbij veel aspecten van de motorische ontwikkeling komen kijken. Het kan zijn dat jouw kind net wat moeite heeft met combinatieslagen, zoals schoolslag, het bewegen van de benen of het hoofd boven water te houden. Door deze onderdelen op motorisch gebied te verbeteren, kan een kind grote stappen maken tijdens de zwemles.

Hulp bij zwemles

Wil je meer informatie over hoe kinderoefentherapie jouw kind kan helpen? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op voor meer informatie.