Slapen tijdens je zwangerschap

Is slapen normaal gesproken voor jou vanzelfsprekend? Tijdens de zwangerschap zou dit zo maar eens kunnen veranderen. Terwijl de ene zwangere nachten wakker ligt, zou de ander wel iedere minuut van de dag in slaap kunnen vallen.

Zwangerschap: lichter slapen en andere bijkomstigheden

Tijdens de zwangerschap vindt er een verandering plaats in je hormoonhuishouding. In de eerste maanden van de zwangerschap maak je bijvoorbeeld meer progesteron aan. Dit is een hormoon wat voor meer slaperigheid en vermoeidheid zorgt. Daarnaast verandert de slaapcyclus een beetje. Je doorloopt nog steeds dezelfde stadia van de cyclus, alleen de dromenslaap duurt korter dan normaal. Hierdoor slaap je lichter dan je gewend bent en dit kan er voor zorgen dat je eerder wakker bent dan je gewend bent. Maar ook kunnen misselijkheid, vaak plassen, kramp, harde buiken of bewegingen van je kindje in de buik de slaap goed verstoren.

Wist je dat de slaapbehoefte van een zwangere verandert?

Het is heel goed mogelijk dat je normaal gesproken genoeg hebt aan zeven uur slaap. Tijdens de zwangerschap kan dit veranderen. Hierdoor zou het zomaar eens kunnen zijn dat je behoefte hebt aan tien tot twaalf uur slaap.

Ervaar jij slaapproblemen tijdens de zwangerschap?

Deze kenmerken zich door:

  • Moeite met inslapen
  • Moeite met doorslapen
  • Te vroeg wakker worden

Slaapproblemen tijdens zwangerschap behandelen

Bij Kinderoefentherapie Kaag en Braassem zijn we gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen tijdens de zwangerschap. We pakken het slaapprobleem aan als onderdeel van het dagelijks leven. Door direct toepasbare tips, adviezen en oefeningen zorgen we voor hele bruikbare handvatten. De therapie is gebaseerd op de meest recente wetenschap en is direct toepasbaar.

De behandelingen voor volwassenen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Het is afhankelijk van de zorgverzekeraar hoeveel behandelingen worden vergoed. De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Meer informatie

Wil je meer weten over behandelingen voor zwangere vrouwen? Of ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact op met onze praktijk via 06-22141265 of stuur een e-mail.