Bewegen voor peuters is gezond!

Dat bewegen gezond is weten we allemaal. En als volwassene gaan we dan ook sporten bij een vereniging, naar de sportschool of pakken we de fiets in plaats van de auto. Maar ook voor jouw peuter is bewegen hartstikke gezond en goed voor de ontwikkeling! In deze blog vertelt Stella je in het kort de voordelen van spelenderwijs bewegen met peuters!

Voordelen van bewegen

De belangrijkste voordelen van het vroeg stimuleren van bewegen gaan niet alleen over het ontwikkelen van de motoriek. Het heeft er zeker mee te maken, maar er komt nog veel meer bij kijken! Zo heeft extra beweging bij kinderen van 0 tot 4 jaar ook invloed op:

  • het aanleren van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden
  • de bot- en spierontwikkeling
  • de ontwikkeling van motorische vaardigheden
  • de cognitie: taalontwikkeling, concentratie en zelfregulering
  • de ontwikkeling van de hersenen wat bijdraagt aan creativiteit, het probleemoplossend vermogen en het geheugen
  • de preventie van overgewicht
  • voldoende slaap

Een hele lijst dus! Maar het belangrijkst is misschien nog wel dat jouw kind al vroeg leert dat bewegen leuk is. En dit kan doorwerken totdat ze zelfs volwassen zijn!

Peutergym

Tijdens de peutergymlessen houden we ons bezig met een aantal van de bovengenoemde punten. We maken gebruik van verschillende materialen, spelletjes, muziek en nieuwe uitdagingen, zodat de kinderen elke week weer iets nieuws leren. Ook wordt er geoefend met samenspel, opruimen en taakgericht werken zodat ze goed voorbereid naar de kleuterschool gaan. Al met al is het altijd een feestje in de Tweesprong!

Zien we jullie volgende keer ook? Inschrijven kan via: Inschrijven peutergym – Kinderoefentherapie Kaag & Braassem (kotkb.nl)

Elke donderdagochtend van 10:00 tot 10:45 uur