Hoe wordt mijn kind een echte superpoeper?

Vaak buikpijn, vermijdingsgedrag, obstipatie, angst om te poepen, poepongelukjes of alleen in de luier willen poepen. Het is heel vervelend als jouw kind met één van deze problemen te maken heeft. Daarnaast doet het veel met het zelfvertrouwen van een kind. Een kind kan bang zijn dat iemand het ruikt of ziet, maar er is ook schaamte. En hoe vervelend als je ’s avonds niet kunt slapen van de buikpijn, omdat het poepen weer niet is gelukt? Heel frustrerend!

Het kan natuurlijk ook zijn dat een jonger kindje niet goed kan poepen. Tja, wat doe je dan als je nog niet zo goed kan uitleggen dat uitstellen niet zo’n goed idee is?

De oorzaak van poepproblemen

De oorzaak van een poepprobleem hoeft niet altijd medisch te zijn. Soms is er sprake van spanning in het lijf, onrust in het hoofd, angst, uitstelgedrag, geen tijd om te poepen. Hierdoor kan het aandranggevoel van poepen verdwijnen of het kost gewoon enorm veel moeite of doet pijn.

Poepproblemen verhelpen

Bij kinderoefentherapie Kaag en Braassem kun je terecht om een echte superpoeper te worden! Door middel van gedragsverandering en oefeningen zorgen we dat we de poepproblemen verhelpen en het poeppatroon normaliseren. We gaan spelenderwijs aan de slag, zodat kinderen met zelfvertrouwen, zonder pijn en zonder schaamte weer lekker kunnen poepen. Dat is fijn toch?!

Wil jij meer weten of wil je persoonlijk advies? Neem even contact op met de praktijk, we helpen graag!