Margriet vertelt: over haar passie en het 5-jarig jubileum

Op 1 september 2016 begon Margriet haar eigen praktijk, Kinderoefentherapie Kaag en Braassem. Inmiddels zijn we 5 jaar verder. Wat motiveerde haar destijds om een eigen praktijk te beginnen en hoe viert ze Krokie’s verjaardag?

Hoe ben je met kinderoefentherapie begonnen?

“Tot mijn eindexamenjaar wist ik eigenlijk nog niet wat ik wilde doen. Tot mijn broer zijn eerste kindje kreeg. Ik ging oppassen en kwam erachter hoe bijzonder en gaaf de ontwikkeling van een kind eigenlijk is. En dat ik graag met kinderen wilde werken. Toen heb ik besloten de opleiding oefentherapie te volgen en ben ik daarna gaan specialiseren in baby’s en peuters. Dit is langzamerhand ook echt een passie geworden.”

Ben je na je studie direct gaan werken?

“Ik heb eerst twee jaar ergens anders stagegelopen en als kinderoefentherapeut gewerkt. Dit deed ik tegelijk met mijn studie. Daarna ben ik met mijn praktijk begonnen, die nu dus vijf jaar bestaat!”

Ja, vijf jaar! Wat was voor jou destijds de reden om een eigen praktijk te beginnen?

“Tijdens mijn stage zag ik enorm veel plezier en blijdschap bij de kinderen. En ik haalde daar onwijs veel voldoening uit. Maar ik merkte dat er in de gemeente niet echt een plek was waar kinderen met een hulpvraag terecht konden. En omdat ik er zelf ook vandaan kom, dacht ik ‘waarom niet hier?’. Zo is Kinderoefentherapie Kaag en Braassem ontstaan.”

En nu zijn we vijf jaar verder, hoe voelt dat?

“Onwijs gaaf! Vijf jaar is wel echt een soort mijlpaal. Het is onwijs leuk om zoveel kinderen te mogen helpen, en dat je nog steeds groeiend bent. Ik ga iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk en ook dat groeit nog steeds. De variatie is zo groot op een dag. En nu komt Stella erbij als uitbreiding van het team. Het is heel leuk dat we het samen kunnen doen.”

In september is het dus feest. Kun je ons daar meer over vertellen?

“Feestmaand september is er om met elkaar stil te staan én te vieren dat Krokie al vijf jaar zoveel kinderen helpt. En hoe leuk is het om je verjaardag een hele maand te vieren? Voor iedereen in de praktijk en mensen die kennis willen maken met kinderoefentherapie, maar bijvoorbeeld geen grote hulpvraag hebben. De workshops zijn bijvoorbeeld ook perfect voor een kijkje in de praktijk en wat we allemaal doen. Ik heb er onwijs veel zin in!”

Waar kijk je het meest naar uit?

“We organiseren ook een kleurwedstrijd, dus ik hoop dat veel kinderen de kleurplaat inkleuren! Zo hebben de kinderen thuis al een momentje plezier en zijn ze stiekem ook nog een beetje aan het oefenen met de motoriek. Het is natuurlijk heel gaaf om te zien dat kinderen enthousiast meedoen als je iets organiseert. En dat geldt ook voor de workshops.”