Moeite met zwemles?

Moeite met zwemmen is soms goed te verklaren vanuit de motoriek. Zwemmen is namelijk een hele complexe motorische vaardigheid, waarbij veel aspecten van de motorische ontwikkeling komen kijken. Het zou kunnen dat jouw kind net wat moeite heeft met bijvoorbeeld combinatieslagen, het bewegen van de benen, of het hoofd boven water te houden. Door deze onderdelen op motorisch gebied te verbeteren, kan een kind grote stappen maken tijdens de zwemles.

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen, waaronder zwemproblemen. De Kinderoefentherapeut kan ondersteuning bieden bij het verbeteren van de zwemvaardigheid, zodat hij of zij daardoor weer beter kan zwemmen en wat sneller vooruitgang kan boeken tijdens de zwemles.

Succesvolle resultaten
Kinderoefentherapie Kaag & Braassem heeft al veel kinderen met succes geholpen met het verbeteren van de zwemvaardigheid, waardoor zij sneller hun zwemdiploma konden behalen. Kinderoefentherapie wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraar.