In de chill-modus: ontspanning bij kinderen

Voldoende ontspanning is erg belangrijk in het drukke dagelijks leven. Iedereen heeft een eigen manier van ontspannen: voor de één is dit een yogales of ontspanningsoefening, voor de ander is dit met een goed boek op de bank. Maar heb je er weleens over nagedacht of jouw kind wel voldoende ontspanning krijgt? Merk je dat jouw kind vaak gespannen of boos is? De kinderoefentherapeut kan hierbij hulp bieden en jouw kind hierin begeleiden.

Er wordt niet vaak bij stilgestaan hoe druk jonge kinderen het eigenlijk kunnen hebben. Ze gaan naar school, zitten op zwemles, beoefenen soms nog een sport en ze spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Hierbij komen nog de verplichtingen vanuit huis, zoals bijvoorbeeld op familiebezoek en verplichtingen vanuit school, zoals huiswerk. Niet ieder kind kan dit even goed aan. Ze kunnen hun energie niet op de juiste manier verdelen. Dit kan zich uiten in boos gedrag of bijvoorbeeld slecht slapen.

Wanneer is iets teveel voor mijn kind?

Het is vaak lastig voor kinderen om eigen grenzen te bewaken en ze krijgen veel prikkels te verwerken. Je kent je eigen kind zelf het beste. Wanneer je merkt dat jouw kind niet helemaal zichzelf is, ongewenst gedrag vertoont of misschien zelf aangeeft ergens mee te zitten, is het goed om hierover te praten. Wanneer het op tijd wordt aangekaart dat een kind niet lekker in zijn vel zit en het bespreekbaar wordt gemaakt, kan het kind snel geholpen worden.

Wat doet Kinderoefentherapie Kaag & Braassem?

We zien in de praktijk veel gespannen, drukke kinderen, binnenvetters, kinderen die onzeker zijn of niet lekker in hun vel zitten. Kinderoefentherapie Kaag & Braassem kan het kind begeleiden in het zelfverzekerder worden, minder boos gedrag aan te leren of het piekeren te verminderen. Dit doen we door spelletjes te spelen waarbij “stomme” gedachtes plaats moeten maken voor leuke, een dagboekje bij te houden, maar ook door ontspanningsoefeningen. Dit zijn ontspanningsoefeningen speciaal ontwikkeld voor kinderen, waardoor de oefeningen ook thuis makkelijk toepasbaar zijn.