Vallen

”Mijn kind is erg onhandig en valt vaak over zijn eigen voeten. Ook zijn er veel blauwe plekken door vaak vallen en stoten. Kunnen we hier iets aan doen? Het wordt voor mijn kind nu wel erg vervelend, omdat hij hierdoor niet goed mee kan komen met gymmen en buitenspelen, terwijl hij dit juist zo graag doet. Ook is het leren fietsen een drama… wat nu??”

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo en dit gaat met vallen en opstaan. Maar er zijn kinderen die steeds weer struikelen en zich blijven bezeren tijdens het vallen. In zo’n geval kunnen er twijfels of zorgen ontstaan bij de ouders of de leerkracht van het kind.

Een van de belangrijkste oorzaken van veel vallen is een onvoldoende ontwikkeld evenwicht. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals: onvoldoende opvang van de handen, waardoor het kind vaak op zijn gezicht valt. Of een afwijkende stand van de voeten, knieƫn of heupen. Problemen met het zicht of overgewicht.

De oplossing?

Een kinderoefentherapeut kan hulp bieden! Spelenderwijs gaan we aan de slag met oefeningen en spelletjes die ervoor zorgen dat de stabiliteit van het lichaam verbetert en uw kind het evenwicht beter kan bewaren. Niet alleen het evenwicht zal verbeteren door de oefeningen en spelletjes, maar ook het plezier en zelfvertrouwen in bewegen.
Voorbeelden van spelletjes uit de praktijk zijn het piraten-evenwichtsparcours met de levensechte praktijkmascotte ‘Krokie’, spellen op de oefenbal of wiebelplank (de boot op zee), maar ook leuke spellen/oefeningen die u thuis samen met uw kind kunt doen. Kinderoefentherapie Kaag & Braassem staat voor u klaar. Voor het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.

Kinderoefentherapie valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Dit betekent dat de eerste 18 behandelingen automatisch vergoed worden vanuit het basispakket. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.