Moeite met zwemles? Zwemdiploma laat lang op zich wachten..

Moeite met zwemles?

Heeft jouw kind moeite met zwemles? Duurt het nu wel heel lang voor hij of zij haar zwemdiploma haalt? Neemt het plezier in zwemmen hierdoor af? Wellicht is dit te verklaren vanuit de motoriek. Zwemmen is namelijk een hele complexe motorische vaardigheid, waarbij veel aspecten van de motorische ontwikkeling komen kijken. Het zou kunnen dat jouw kind net wat moeite heeft met bijvoorbeeld combinatieslagen zoals schoolslag, het bewegen van de benen, of het hoofd boven water te houden. Door deze onderdelen op motorisch gebied te verbeteren, kan een kind grote stappen maken tijdens de zwemles.

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen en kan kinderen helpen die hierin achterlopen of problemen ervaren in de motoriek. De Kinderoefentherapeut kan jouw kind ondersteunen bij verbeteren van de zwemvaardigheid, zodat hij of zij daardoor weer beter en met plezier kan zwemmen, en wat sneller vooruitgang kan boeken tijdens de zwemles.

Samenwerking

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem heeft een goede samenwerking met zwembad de Tweesprong. Er is overleg met de zwemonderwijzer van jouw kind en de Kinderoefentherapeut zal af en toe tijdens de zwemles aanwezig zijn, zodat het geleerde in de praktijk ook toegepast kan worden in het water.

Vergoeding

Kinderoefentherapie valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Dit betekent dat de eerste 18 behandelingen in de praktijk automatisch vergoed worden vanuit het basispakket. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Ben jij ook enthousiast geworden en zou jij deze begeleiding ook willen voor je kind? Vraag je zwemonderwijzer in de Tweesprong, of maak direct een afspraak met de praktijk.