Een loopstoeltje, goed idee?

Wel kunnen zitten maar nog niet kunnen lopen; voor veel kinderen is een loopstoeltje dan dolle prhero_walkerbget. Echter: een misvatting is dat kinderen door het gebruik van een loopstoeltje sneller leren lopen. Sterker nog: het kan zelfs een vertraging in de loopontwikkeling veroorzaken.

Om te leren lopen moeten kinderen verschillende stadia in de motorische ontwikkeling doorlopen, zoals: liggen, rollen, zitten, kruipen en staan. Om deze activiteiten uit te kunnen voeren is de ontwikkeling van het evenwicht essentieel. Kinderen moeten bij het lopen hun lichaam in balans kunnen houden en hun spieren op het juiste moment aansturen. Een loopstoeltje zou deze ontwikkeling kunnen verstoren. Wanneer onderdelen in de motoriek niet zo goed lukken, zouden ouders en kind het loopstoeltje als de perfecte oplossing kunnen ervaren. Het kind beleeft immers dolle pret aan het voortbewegen in de loopstoel en heeft geen last meer van het feit dat het zich niet kan voortbewegen, als bijvoorbeeld het lopen of kruipen niet lukt.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Toch zouden er twijfels of zorgen kunnen ontstaan omtrent de motorische ontwikkeling van uw kind, bijvoorbeeld bij het achterblijven van het lopen. Kinderoefentherapie Kaag & Braassem begeleidt u en uw kind graag en kan ondersteuning bieden bij de motorische ontwikkeling van uw kind. Er zou bijvoorbeeld sprake kunnen zijn van een achterblijvende motoriek. Door middel van speelse oefeningen en spelletjes, gaan we aan de slag de motoriek te stimuleren, zodat ook uw kind goed kan leren lopen.

In geval van twijfel kan het prettig zijn even contact op te nemen met de kinderoefentherapeut. Kinderoefentherapie Kaag & Braassem begeleidt u en uw kind graag.

Voor vragen: bel of mail gerust!
Kinderoefentherapie in Roelofarendsveen, gevestigd in het Hof van Alkemade.

Bron: consumentenbond Baby & Kind