Problemen met leren fietsen?

Mijn kind heeft problemen met leren fietsen?

Leren fietsen is belangrijk voor de ontwikkeling van het evenwicht en de zelfstandigheid van uw kind. Wil het fietsen maar niet lukken of blijft het fietsen moeilijk? Kinderoefentherapie kan hulp bieden!

Wat is de oorzaak?

Een achterstand in de motoriek op het gebied van het evenwicht zou een oorzaak kunnen zijn van de problemen met fietsen. Spelenderwijs gaan we aan de slag met oefeningen en spelletjes die ervoor zorgen dat de stabiliteit van het lichaam verbetert en uw kind het evenwicht beter kan bewaren. Niet alleen het evenwicht zal verbeteren door de oefeningen en spelletjes, maar ook het plezier en zelfvertrouwen in bewegen. Hierdoor worden de problemen met het fietsen opgelost en stapt uw kind zonder problemen op de fiets.

Oplossing

Voorbeelden van spelletjes uit de praktijk zijn evenwichtsparcours met krokodillen en piraten, spellen op de oefenbal of wiebelplank (de boot op zee), maar ook leuke spellen/oefeningen die u thuis samen met uw kind kan doen.

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem staat voor u klaar. Voor het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.